Støtte for elbilsjåfører

Er du en ChargePoint-elbilsjåfør som trenger hjelp nå? Ring oss og få er nyttig svar raskt.

Hjelp for elbilsjåfør og ChargePoint-konto
+44 (020) 7519 5052

Hva er ChargePoint?

ChargePoint bringer elbil-lading til flere mennesker og steder enn noen sinne med verdens ledende og mest åpne ladenettverk for elbiler. Vi designer, bygger og støtter all teknologien som driver dette nettverket, fra maskinvare for ladestasjoner til programvare for energistyring til en mobilapp. Arbeidet vårt forvandler transport og energibruk ved å hjelpe flere mennesker å kjøre elbil. Charge Points nettverksinformasjon i sanntid som omfatter tilgjengelighet på ladesteder over hele landet, er tilgjengelig gjennom ChargePoint-appen.

Hva kan jeg gjøre med ChargePoint-kontoen?

Når du oppretter en ChargePoint-konto, gir vi deg rask og enkel tilgang til alle stasjonene på det ledende ladenettverket for elbiler samt andre større nettverk. Med ChargePoint-kontoen kan du lade på stasjoner fra ChargePoint og de fleste andre større nettverk, noe som reduserer behovet for flere kontoer og medlemskap. Dessuten vil du kunne se om stasjonen er tilgjengelig før du kommer, og du kan konfigurere mobil- og e-postvarsler med oppdateringer om ladestatus for bilen din.

Hvordan finner jeg et sted å lade?

Få ChargePoint-appen til å finne tilgjengelige ladesteder, begynn å lade og få oppdateringer når bilen din er fulladet.

Hvordan begynner jeg å lade?

Legg telefonen (med appen pålogget kontoen din) eller ChargePoint-kortet på stasjonen for å låse opp ladekontakten. Du kan også berøre den oransje knappen «Start lading» på informasjonssiden for stasjonen i appen.

Trinn 2: Løft kontakten

Trykk på knappen på kontakten for å løfte den ut av hylsteret.

Trinn 3: Plugg inn (og sjekk inn)

Plugg kontakten inn i elbilen (og trykk på den blå knappen for å begynne å lade for hurtiglading). Kontroller elbilen for sikre at den lader (det er ofte indikatorlys på dashbordet).

Trinn 4: Gjør det du vil

Slapp av og fortsett som før. Vi sender deg en oppdatering når bilen din er ferdigladet.

Trinn 5: Berør for å avslutte

Når du kommer tilbake til elbilen din, berører du telefonen eller kortet (og trykker på den blå knappen for hurtiglading) for å avslutte økten. Stasjonen viser hvor mye det koster, og vi sender deg en kvittering.

Ikke glem å koble fra kontakten og sette den tilbake i hylsteret. Så kan du kjøre lykkelig av gårde i den fulladede elbilen din.

Hvis du trenger hjelp, kan du ringe sjåførstøtte på +44 (020) 7519 5052.

Hvor mye betaler jeg for å lade bilen min?

Stasjoner i ChargePoint-nettverket eies av uavhengige. Dermed fastsetter hver enkelt stasjonseier prisen for å bruke stasjonene deres. Du kan se prisen for å bruke en bestemt stasjon på appen vår ved å se de angitte prisene på informasjonssiden for stasjonen. Ettersom prisene konfigureres dynamisk av de enkelte stasjonseierne, kan prisen du betaler på en hvilken som helst ChargePoint-stasjon, endres når som helst uten varsel.

Hvordan får eller aktiverer jeg et ChargePoint-kort?

Du kan registrere deg for et gratis ChargePoint-kort på Internett eller via appen vår. Etter registreringen mottar du et gratis kort innen 7–10 virkedager. Når du har fått det, må du logge på kontoen din og aktivere kortet. Gå til Min konto og velg Administrer ChargePoint-kort. Sørg for at du har ChargePoint-kortet ditt for hånden, slik at du kan angi serienummeret og velge lagre.

Hvordan betaler jeg for lading?

ChargePoint baserer seg på et kredittsystem. Første gang du bruker en ChargePoint-stasjon med avgift, må du angi betalingsinformasjon. Vi belaster deg 100 kr, som du beholder som saldo på kontoen din og trekker ladekostnadene fra. Hver gang saldoen går under 50 kr, legger vi til 100 kr ved hjelp av betalingsmåten i filen. (Hvis du lader elbilen din mye, øker vi saldoen din til ditt gjennomsnittlige månedlige ladebeløp i stedet for 100 kr.)

Hvis du bare bruker gratis stasjoner, belaster vi aldri kortet ditt. Hvis du avslutter kontoen, betaler vi tilbake det gjenstående av saldoen. Du kan oppdatere eller fjerne betalingsinformasjonen din når som helst ved å gå til Betalingsinformasjon (Internett) eller Min profil (mobil) under Min konto.

Hva gjør jeg hvis alle ladepunkter er opptatt?

Hvis alle ladepunktene er opptatt, trenger du ikke bekymre deg – du har alternativer. Du kan bare klikke på Varsle når tilgjengelig-knappen på stasjonskjermbildet i appen, og vi gir deg beskjed når elbilen på ladestedet er ferdig ladet. Når du får varselet, kan du flytte bilen og lade den, eller du kan bestemme deg for at du ikke trenger å lade akkurat nå – det er opp til deg.

For å hjelpe flere sjåfører som deg med å lade bilen har enkelte stasjonseiere aktivert Venteliste-funksjonen slik at du kan stille deg i en virtuell kø for disse ladestasjonene. Først må du slå på varsler (gå til hovedmenyen i appen, og velg Konto og deretter Varsler), slik at vi kan sende oppdateringer om plassen din i køen. Slik stiller du deg i kø:

• Når alle stasjonene er i bruk, klikker du på Legg til i venteliste fra kartvisningen i ChargePoint-appen (se nedenfor) eller legger telefonen eller kortet på en stasjon.
    • Tips: Hvis Legg til i venteliste ikke vises i appen, betyr det at stasjoner er ledige, eller at Venteliste ikke er slått på.
  • Når et ladepunkt blir ledig, gir vi deg beskjed med et tekst- og/eller appvarsel basert på preferansene dine.
  • Godta ladepunktet, så holder vi det av for deg. Ikke godta med mindre du kan flytte bilen med en gang.
  • Hvis du er opptatt, trykker du på Slumre for å la neste person overta ladepunktet (men behold plassen din i køen).
  • Hvis du ikke trenger å lade mer, kan du bare forlate Venteliste.
  • Du kan også lagre en venteliste hvis du bare vil stille de i kø på bestemte stasjoner.

Stasjonseieren bestemmer hvor lenge en fører kan være på en stasjon, slik at alle førere får mulighet til å lade. Hvis du allerede lader, får du beskjed når det er på tide å flytte bilen, slik at noen andre kan lade.

Gå til Vanlige spørsmål om venteliste for å lære mer.

Hvordan håndterer ChargePoint defekte stasjoner?

ChargePoint overvåker tilstanden til nettverket. Når vi ser at en stasjon ikke fungerer som den skal, eller vi mottar varsel fra en sjåfør om en stasjon som er nede, kontakter vi eieren (eller dennes representant) for å hjelpe til med reparasjonen. De aller fleste stasjonene som er produsert av ChargePoint, eies av uavhengige. Dermed blir reparasjoner og vedlikehold av disse stasjonene utført av eieren av en gitt ladestasjon.

Hvor kan jeg lade elbilen?

Du kan lade elbilen på alle offentlig tilgjengelige steder i ChargePoint-nettverket eller våre roamingpartnernettverk. Bruk ChargePoint-appen til å finne og få tilgang til stasjoner i nærheten av deg på flere ladenettverk.

Hvordan starter jeg en ladeøkt eller bruker berør for å lade?

Du kan starte en ladeøkt på tre måter:

• Berør for å lade. Når ChargePoint-appen er installert, kan du starte en ladeøkt ved å holde telefonen over lesesymbolet på stasjonen. Kontroller at du har appen, og at du er logget på kontoen.
    • iPhone: Gå til Meny i ChargePoint-appen, velg Konto og deretter Administrer kort. Velg «konfigurer», legg ChargePoint-passet til Apple Wallet, og legg telefonen på stasjonen for å lade.
    • Android: Aktiver NFC, slå på telefonskjermen, og legg telefonen på stasjonen for å lade.
    Hvis du vil bruke berør for å lade, trenger du iPhone SE, 6, 6 Plus, 6S, 6S Plus, 7 og 7 Plus med iOS 10, Apple Watch Series 2, Series 1 og 1. generasjon eller Android 4.4 eller nyere med NFC.
  • Begynn å lade fra appen. Velg stasjonen og klikk på Start lading-knappen.
  • Bruk ChargePoint-kortet. Bare legg det aktiverte ChargePoint-kortet (sørg for å aktivere det) på kortlesersymbolet på stasjonen.

Hvis du trenger hjelp, kan du ringe sjåførstøtte på +44 (020) 7519 5052.

Hvorfor ser jeg «Du bruker ikke en ChargePoint-konto» når jeg legger telefonen på en stasjon?

Kontroller at du har logget på ChargePoint-kontoen, og aktiver berør for å lade. Dette løser problemet.

Hvorfor er ChargePoint-varsler viktig?

Varsler gjør at du hele tiden er klar over ladestatusen til elbilen. Du kan konfigurere mobil- og e-postvarsler for følgende:

• når bilen din er fulladet
  • når ladingen avbrytes
  • når effekten til bilen er redusert
  • for reservasjonsstatus og påminnelser for ladestasjonen

Hvordan blir mine klimagassbesparelser beregnet?

For å estimere klimagassutslippene du har unngått ved å kjøre elektrisk, anslår vi hvor langt du har kjørt basert på energien som er levert til elbilen din, beregner utslippene som er forårsaket av å generere denne elektrisiteten, og sammenligner dette med utslippene som ville bli generert av et bensindrevet kjøretøy som tilbakelegger samme avstand. Vi bruker følgende data:

• Et kjøretøy med forbrenningsmotor slipper ut gjennomsnittlig 33,3 kg CO2 per liter. [1]
  • En elbil har en gjennomsnittlig effektivitet på 4,8 km/ kWh , basert på data for flere elbiltyper.
  • Gjennomsnittlig drivstoffutnyttelse for kjøretøy med forbrenningsmotor er 19,6 km/l . [3
  • Europeiske land genererer forskjellige utslippsmengder gjennom kraftproduksjon. Se nedenfor hvis du vil ha mer informasjon. [4
  • CO2 utgjør 95 % av klimagassutslippene [5

Vi bruker disse tallene i beregningen (19,4 × 3,0 / 23,9 – landsspesifikk utslippsfaktor) / 95 % for å estimere kg CO2/kWh med klimagassbesparelser i hvert land. Vi multipliserer dette tallet med mengden energi du har brukt på lading, for å få estimere dine klimagassbesparelser.

Se tabellen nedenfor hvis du vil ha mer informasjon om utslippsfaktoren etter land:

Land

Kilde

Dato for siste oppdatering

Nye utslippsfaktorer

(Pund CO/ kWh)

Canada

Canada Energy Regulator (CER)

Frankrike

Det europeiske miljøbyrået (EEA)

Tyskland

Det europeiske miljøbyrået

Italia

Det europeiske miljøbyrået

Nederland

Det europeiske miljøbyrået

Norge

Det europeiske miljøbyrået

Spania

Det europeiske miljøbyrået

Sverige

Det europeiske miljøbyrået

Storbritannia

Det europeiske miljøbyrået

USA

Environmental Protection Agency (EPA)